Kurssimateriaalit

Tämän kurssin materiaalit löytyvät kokonaisuudessaan verkosta. Kurssin oppimateriaali käydään läpi opasvideoiden avulla ja kurssin osallistujat perustavat harjoitustyönä itsenäisesti WordPress-sivuston ja luovat sivustolle ulkoasun valmiin teeman avulla. Lisätietoa harjoitustyöstä löytyy harjoitustyö sivulta.

Videoissa käytetään palvelimena paikallisesti asennettua XAMPP-ympäristöä, johon WordPress asennetaan.

Opasvideot löydät näiltä sivuilta:

sekä kurssin Youtube-kanavalta. Linkki kurssivideoiden soittolistaan löytyy alapuolelta:

WordPress perusteet kurssin soittolista (Youtube)

Kuinka suoritan etäkurssin?

Suoritat kurssin tekemällä ja palauttamalla kurssin harjoitustyön. Kurssin opasvideot näyttävät alusta lähtien kuinka asennat tai otat käyttöön palvelinympäristön ja asennat WordPress-sivuston. Tämän lisäksi videoiden avulla opit lisäämään ja muokkaamaan sivujen sisältöä.

Mitä alustaa käytän sivuston luomiseen?

Kurssin opasvideot toteutetaan paikallisen XAMPP palvelinympäristön avulla. Tästä syystä kannattaa toimia samoin, ainakin silloin, jos aihe on täysin uusi itsellesi.

Voit toteuttaa harjoitustyön myös ilmaiseen webhotelliin (Cloudaccess.net), joka esitellään videoilla tai mihin tahansa kotisivupalvelimelle, johon sinulla on mahdollista sivut toteuttaa.

Mistä löydän kurssin opasvideot?

Kurssin opasvideoita voit katsella näillä sivuilla, kurssimateriaalit-osiossa. Lisäksi löydät videot kurssin Youtube kanavalta.

Miten palautan harjoitustyön?

Todennat harjoitustyön tehdyksi ottamalla videokaappauksen ruudulta, jossa esittelet toimivan harjoitustehtäväsivuston, ja palauttamalla linkin, josta videon voi katsella.

Mikäli toteutat sivuston jollain verkossa olevalla webpalvelimella, voit palauttaa ainoastaan linkin kyseiseen verkko-osoitteeseen.

Palautus sähköpostitse osoitteeseen:

Mistä löydän apua ja neuvoja, jos kohtaan ongelmia kurssin materiaalin tai harjoitustehtävän suhteen?

Kurssin opettaja päivystää verkossa kurssin aikana seuraavasti:

Ti 14.4.2020 klo. 8:00-14:00
To 16.4.2020 klo. 8:00-14:00

Tarkemmat yhteystiedot löydät Yhteystiedot-sivulta.

Kurssin esittely